Overgangsalderfest
Læsetid: ca. 3 minutter
Redaktion SeeMe-nopause
Redaktion SeeMe-nopause
Sidste opdatering: 11-06-2024
Læsetid: ca. 3 minutter

Wies: "Gender reveal party? Nej da, jeg holder en overgangsalderfest."

Det kan ikke blive mere skørt, tænkte jeg, da jeg læste artiklen om overgangsalderfester i den amerikanske HuffPost. Det ser ud til at blive mere og mere populært. "Vigtigt", siger eksperterne i artiklen, "for vi skal ikke gemme os selv væk, som om vi ikke længere er noget værd, men vise, at overgangsalderen simpelthen er en del af aldringsprocessen. Vi har trods alt stadig 30 til 40 procent af vores liv foran os."

Menopausen er tidspunktet for den sidste menstruation. Men det ved du ikke, før der er gået et år, siden du havde din sidste menstruation. Så er det tid til den fest. Og hey, det sker virkelig ikke på en dag eller en uge. "Det markerer begyndelsen på en helt ny del af dit liv, et helt nyt kapitel, der virkelig kan give dig større modstandskraft, selvtillid og visdom", forklarer psykoterapeut Helen Bennett i artiklen.

Del tips og oplysninger

Lige som jeg tænkte: "hvad mener de med visdom og modstandskraft? Er hele overgangsalderen ikke bare træls? I hvert fald ikke noget at fejre", læste jeg, at overgangsalderfester også har en anden funktion. Nemlig at dele tips og oplysninger om f.eks. hormontilskud, tilpasninger på arbejdet, gode adresser og håndtering af symptomer.  

Bennett tilføjer: "Festerne letter også situationen en smule. Hele emnet bliver lidt mere åbent for diskussion." 

Det sidste kan jeg godt forholde mig til. Jeg kan allerede høre mig selv sige: "Hej skat, jeg er ikke hjemme i aften, jeg er til Juliettes overgangsalderfest." Fantastisk. Og så ved alle, at Juliettes nedgang også er begyndt. Nårh nej, det er ikke en nedgang, men starten på en ny fase. 

Kommer du til min overgangsalderfest?

Udover skilsmissefester, gender reveal parties og babyshowers har du nu også overgangsalderfester. Jeg skal vist lige vænne mig til det.  

Når det kommer til fester, er jeg i hvert fald ikke den værste. Så inviter mig gerne til din overgangsalderfest. Vi skal nok få det sjovt. Og vi skal danse overgangsalder-kædedans. 

P.S. På internettet finder du alle mulige ideer og tilbehør til overgangsalderfester.  

Afhjælp dine symptomer

Hver krop og hver overgangsalder er forskellig. Og det er enhver løsning derfor også. Opdag hvordan livsstil, ernæring, kosttilskud og medicinske behandlinger kan understøtte dit helbred i denne fase. Se, hvad du kan gøre.

Anbefalede produkter i overgangsalderen

Why pause? Press play!